JHL henkilökohtaisten avustajien etujen ja oikeuksien valvojana

JHL avustajien edunvalvojanaJulkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL tekee joka päivä työtä sen eteen, että suomalaisessa työelämässä työntekijöitä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja kunnioittavasti. Ammattiliitto JHL neuvottelee yli sata eri työehtosopimusta, joihin kuuluvat myös henkilökohtaisia avustajia koskevat työehtosopimukset. JHL vaikuttaa avustajien työsuhteisiin liittyviin asioihin sopimusneuvotteluiden lisäksi myös hyvässä yhteistyössä kuntien ja avustajakeskusten kanssa. Henkilökohtaisten avustajien ammattialaa koskevissa asioissa JHL on aktiivisesti yhteydessä sosiaali- ja terveysministeriöön ja muihin viranomaisiin.

 

Opi ja osallistu

Henkilökohtaisten avustajien työehtojen parantamiseen liittyvän yhteiskunnallisen vaikuttamistyön lisäksi JHL:n aluetoimistojen yhteydessä toimii henkilökohtaisten avustajien verkostoja. Henkilökohtaisten avustajien alueelliset verkostot järjestävät erilaista toimintaa oman alueensa henkilökohtaisille avustajille, tarjoten samalla ammattiryhmälle mahdollisuuden tavata muita henkilökohtaisia avustajia, saada vertaistukea ja tietoa ammattiryhmän ajankohtaisista asioista. 

JHL järjestää jäsenilleen monipuolisesti erilaisia koulutuksia. JHL:n jäseninä henkilökohtaiset avustajat voivat osallistua niin JHL-opistolla järjestettäville kuin myös ammattialaan liittyville verkkokursseille. Lisäksi JHL tarjoaa jäsenilleen suunnattuja tilaisuuksia ja opintopäiviä ympäri maata, joissa käsitellään henkilökohtaisten avustajien ammattialaan liittyviä asioita.  

JHL:n ja sen työttömyyskassan jäsenet saavat liiton tuen työelämään liittyvissä asioissa, neuvontaa työsuhteeseen ja palkkaan liittyvissä asioissa, JHL:n aluetoimistojen palvelut ja tuen, oikeus- ja lakimiespalvelut, työttömyysturvan, monipuolisen jäsenkoulutuksen ja monia muita merkittäviä jäsenetuja.

 

Lue lisää